Aleksejeva: ma ei nõua verd, vaid karmimat suhtumist

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimõiguslane Ljudmilla Aleksejeva
Inimõiguslane Ljudmilla Aleksejeva Foto: Toomas Huik

Tuntud Vene inimõiguslane Ljudmilla Aleksejeva oma sõnul verd ei nõua, kuid soovib teda rünnanud mehe karmimat kohtlemist seaduste piires.


Moskva Helsingi grupi juhi Aleksejeva sõnul tuleb talle Moskva metroos vastu pead löönud mehe kuritegu vaadata kriminaalkoodeksi senisest karmima paragrahvi järgi, vahendas Argumentõ i Faktõ.

Eaka inimõiguslase advokaat on seisukohal, et juhtunut tuleb käsitleda peatüki 282 järgi, mis puudutab vihkamisele ärgitamist ja inimväärikuse alandamist. Varem käsitleti rünnakut peatüki 116 ehk peksmine järgi.

Samas märkis ta, et kriminaalkoodeksis pole peatükki, mis kaitseks inimõiguste aktivistide õigusi ja nii kuuluvad nad riskigruppi.

Konstantin Pereverzjev astus 31. märtsil Aleksejeva juurde ajal, mil naine asetas Park Kulturõ metroojaamas plahvatuse ohvrite mälestuseks lilli. Mees lõi 82-aastasele naisele ebatsensuursete väljendite saatel vastu pead.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles