Brasiilias võis uues mudalaviinis hukkuda veel 200 inimest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilias võis uues mudalaviinis hukkuda 200 inimest
Brasiilias võis uues mudalaviinis hukkuda 200 inimest Foto: SCANPIX

Brasiilias võis selle nädala paduvihmadest põhjustatud uues mudalaviinis hukkuda veel 200 inimest.

Eilne mudalaviin pühkis kõik teelt Rio de Janeiro eeslinnas Niteróis, edastab AFP.

Mäeküljele ehitatud Morro da Bumba slummis mattus mudasse kümneid maju. Mudavool tuli nii kiiresti, et inimestel ei olnud mingeid šansse selle eest põgeneda.

Ametivõimudel ei ole veel selget ülevaadet ohvritest, kuid arvatakse, et neid on sadu.

«Ühel hetkel mu maja enam mudast ei paistnud. Ma ei saanud päästa oma poega ega teisi pereliikmeid,» lausus pääsenu Sabrina Carvalho.

Kohalike uudisteagentuuride andmetel õnnestus päästjatel Morro da Bumba slummis päästa 28 inimest. Siiani on leitud seitsme inimese surnukehad.

Osa selle favela majadest olid ehitatud vana prügimäe peale. Pehme aluspinnase ja tugeva mudavoolu tõttu need kergehitised hävinesid.

Rio de Janeiro osariigis on sellel nädalal paduvihmade tõttu hukkunud 157 inimest.

Rio de Janeiro linnaosadest on olukord kõige ohtlikum Santa Teresa linnaosas, mis asub kõrgel künkal ja kus on kitsad tänavad.

Rio de Janeiro linnapea andis korralduse tühjendada kaks sealset slummi. Mudalaviinid ohustavad veel umbes  10 000 kodu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles