Rebane tappis Korkeasaari loomaaias 15 flamingot

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Flamingod
Flamingod Foto: SCANPIX

Helsingi saarestikus asuvas Korkeasaari loomaaias tapeti ööl vastu tänast kõik 15 flamingot, esialgsete oletuste järgi on veretööga seotud rebane.


Rebase jäljed tulid mööda jääd saarele ja pärast seda on loom käitunud nii, nagu oleks ta viibinud kanalas, jutustas loomaaia juhataja Jukka Salo Ilta-Sanomate vahendusel.

Tegemist oli tšiili flamingodega, kes on kuresuurused ja umbes meetri kõrgused ning mitte eriti haruldased.

Flamingod lubati eelmisel nädalal lahtisesse aedikusse, kus pole katust ja mille aed on vaid poole meetri kõrgune. Linde hoiab taoline aed küll kinni, kuid ei kaitse neid väljapoolt tuleva ohu eest.

Loomaaed plaanib omale kindlasti uued flamingod hankida.
Rebaste visiidid Korkeasaari loomaaeda pole haruldased. Näiteks väike-laukhani puur on ehitatud nii, et rebased ja ameerika naaritsad linnule ligi ei pääse.

Lisaks aia kõrgemaks ehitamisele paigutatakse flamingode elupaiga kohale ka ilmselt katus, kuna Salo sõnul tuleb kaitsta neid ka näiteks nagu merikotkaste ja kassikakkude eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles