Itaalia alpinist ootab K-2 baaslaagris päästekopterit

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi alpinist Wilco Van Rooijen toimetati K-2 otse sõjaväehaiglasse 4. augustil.
Hollandi alpinist Wilco Van Rooijen toimetati K-2 otse sõjaväehaiglasse 4. augustil. Foto: AP / Scanpix

Abimeeskonnal õnnestus hommikul K-2 nõlvalt 8611 meetri kõrguselt allapoole toimetada  Itaalia alpinist Marco Confortola, päästekopteri saabumist baaslaagrisse takistab kehv ilm.

37-aastane itaallane oli maailma kõrguselt teisel mäel abi oodanud neli ööpäeva, vahendas Reuters.   

Ameerika alpinistist ja kahest šerpast koosnenud grupp aitas mehe 6000 meetri kõrgusel asuvasse baaslaagrisse.

Pakistani alpinistide klubi asepresident Mahammad Akram rääkis, et mägironija on nõrk ja ülimalt väsinud, kuid heas tujus.

Confortola rääkis oma vennale sateliittelefonis, et tema käed on terved, kuid jalad on külmumise tõttu mustad, vahendas uudisteagentuur ANSA.   

Itaallase toimetamist haiglasse on seni takistanud pilvine ilm, vahendas AP. Pakistani sõjaväe pressiesindaja major Farooq Firoz rääkis, et kopteripiloodid ootavad ilmastikuolude paranemist ja esimesel võimalusel tuuakse alpinist baaslaagrist ära.

Eile toimetati K-2 ära kaks külmakahjustustega hollandlast.

Eelmisel reedel juhtunud õnnetuses K-2 nõlvadel hukkus viimastel andmetel erinevatest riikidest pärit 11 alpinisti. Kokku asus tol päeval mäge vallutama kuni 90 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles