Bakijevi venna kaasvõitlejaid kahtlustatakse Biškeki mineerimises

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrgõzstani ajutise valitsuse liider Roza Otunbajeva külastab rahutustes vigastada saanud inimesi haiglas.
Kõrgõzstani ajutise valitsuse liider Roza Otunbajeva külastab rahutustes vigastada saanud inimesi haiglas. Foto: SCANPIX

Kõrgõzstani uue võimu oletusel panid kesklinnas leitud miinid paigale president Kurmanbek Bakijevi venna Žanõš Bakijevi kaasvõitlejad.


Sellise versiooni käis RIA Novostile välja ajutise valitsuse liige ja praegune julgeolekuteenistuse ülema kohusetäitja Kešenbek Dušebajev.



Varem oli selle variandi pakkunud välja ka ajutise valitsuse juht Roza Otunbajeva. Tema oletusel on leitud miinidega seotud president Bakijevi poolehoidjad.

Kokku leiti pealinnast Biškekist täna hommikul kolm lõhkekeha. Sapöörid tegin need kahjutuks, keegi vigastada ei saanud.

Senise riigipea vend Žanõš Bakijev, kes varem töötas julgeolekuteenistuse ülemana, kuulutati tagaotsitavaks, kuna uus võim kahtlustab teda seotuses inimeste hukkumisega 7. aprillil.

Ajutise valitsuse siseminister Bolot Šernijazov rääkis pressikonverentsil täna, et tagaotsitavateks kuulutati ka presidendi vend Marat Bakijev ja riigipea poeg Maksim Bakijev.

Šernijazovi sõnul andsid käsu tulistada meeleavaldajaid just need presidendi sugulased.

Oletuste järgi viibivad Žanõš ja Kurmanbek Bakijev Džalalabatis. Maksim Bakijev, kes töötas investeerimisagentuuri juhina, sõitis 7. aprillil USAsse iga-aastastele Ühendriikide-Kõrgõzstani konsultatsioonidele. Seoses riigipöördega jäid need aga ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles