Soome leiburid lõpetasid streigi

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Oliver Tiks
Copy
Fazeri must leib.
Fazeri must leib. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Soome toiduainetööstuse töölised lõpetasid öösel kolm päeva kestnud tööseisaku ning naasid mõnel pool juba töökohtadele, leevendades sellega hirmu, et põhjanaabrite poelettidel võiks tekkida tõsisem toiduainete nappus.


Mõnes pagarikojas olid töötajad taas kohal juba keskööks, lihatööstuse töölised aga naasevad ameti juurde esmaspäeval, edastas YLE Uutiset.

Soome poodidesse jõuab värske leib juba täna.

Hiljemalt esmaspäevaks lähevad tööle tagasi kokku umbes 4500 töötajat kuues Fazeri ja Vaasa pagarikojas ning kuues Atria, HK Ruokatalo ja Saarioise lihavabrikus.

Suurstreik algas tosinas suuremas tootmisüksuses ööl vastu kolmapäeva.

Soome toiduainetööliste ametiühing SEL ja toiduainetööstuse liit jätkavad riikliku lepitaja vahendusel uuel nädalal läbirääkimisi.

SEL hoiatas juba ka uue streigiohu eest, mis puudutab kõiki toiduainetööstuse valdkondi ja viiks tööpostidelt 9300 töötajat. Kui kokkuleppele ei jõuta, algaks see keskööl vastu 21. aprilli ning lõppeks keskööl vastu 23. aprilli.

Tagasi üles