Tai pealinnas puhkesid kokkupõrked

Oliver Tiks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Bangkokis on kümned inimesed saanud viga kokkupõrgetes, mis puhkesid, kui julgeolekujõud üritasid laiali ajada valitsusvastaseid meeleavaldajaid Bangkoki ajaloolisest piirkonnast.


AFP uudisteagentuuri reporteri teatel oli märulist kuulda ka laske, mis tehti ilmselt siiski õhku. Kiirabi teatel on haiglatesse viidud üle 130 inimese, vigastatud on ka paarkümmend sõdurit ja mõned politseinikud.


Tai armee teatas eelnevalt, et ajab enne öö saabumist punasärkides protestijad laiali vanalinnas asuva Phan Fa silla juurest.

Sõdurid kasutasid armeebaasi tungida üritanud meeleavaldajate vastu veekahureid ja pisargaasi, samuti soomustatud sõidukeid. 

Eile vallutasid meeleavaldajad lühiajaliselt Bangkoki põhjapoolses eeslinnas valitsusvastase telejaama, et taastada selle programmi edastamine, mille võimud eriolukorrale viidates olid peatanu.

Politsei tõrjus hiljem opositsioonijõud Thaicomi telekompleksist uuesti välja ning People Channeli saated kadusid taas eetrist. Tai valitsuse kinnitusel õhutab see kanal vägivalda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles