Kamtšatkal hukkus laviinis kümme lumelaudurit

Oliver Tiks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kamtšatka maastik. Taamal purskab Kljutševskaja Sopka vulkaan.
Kamtšatka maastik. Taamal purskab Kljutševskaja Sopka vulkaan. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Venemaa Kaug-Idas asuval Kamtšatka poolsaarel hukkus kümme lumelaudurit, nende seas kümme sakslast, kui neid vedanud helikopter jäi mägedes laviini alla.


Kohalike ametnike teatel oli õnnetusse sattunud kopteriga liikunud rahvusvahelises grupis kokku 18 inimest, nii venelasi kui sakslasi. Kaheksal neist õnnestus pääseda, kuid viis Saksa kodanikku ja viis venelast said surma, vahendas AFP.

Mägedes alanud laviin tabas seltskonda ootamatult, kui helikopter oli maandunud, mattes ohvrid kuni 15 meetri paksuse lumekihi alla. Pääsenute seas on üks venelane, kuus sakslast ja üks belglane, teatati eriolukordade ministeeriumist.

Traagiline intsident juhtus poolsada kilomeetrit Kamtšatka suurimast linnast Petropavlovskist lääne pool. See poolsaar on paljude salajaste sõjaliste rajatiste poolest olnud pikalt suletud välismaalastele, kuid imeilusa looduse ja vulkaanilise maastikuga.

Helikopteriga tehtavad suusareisid on muutunud seal viimase poolteise aastakümne jooksul väga populaarseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles