Bangkoki tänavatel voolas veri

Oliver Tiks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tai valitsusvastaste protestijate ja julgeolekujõudude kokkupõrked Bangkokis läksid vastu ööd ägedaks.
Tai valitsusvastaste protestijate ja julgeolekujõudude kokkupõrked Bangkokis läksid vastu ööd ägedaks. Foto: AP / Scanpix

Tai julgeolekujõud kutsusid üles vaherahule riigi pealinnas Bangkoki vanalinnas, kus täna toimunud meeleavaldused paisusid vägivaldseteks kokkupõrgeteks, milles sai viga mitusada inimest ning oli ka hukkunuid.


Sõjavägi teatas, et taganeb sellest piirkonnast. Eelnevalt oli paarkümmend sõdurit saanud viga granaadiplahvatuses ning sõdurid tulistanud hoiatuslaske õhku, vahendas AFP.

«Sõdurid peavad taanduma. Kusagile pole varjuda. Me ei saa midagi teha,» tõdes armeejuht kindral Anupong Paojinda agentuurile

Ehkki kolonel Sunsern Kaewkumnerd kinnitas, et vaherahu tahetakse võitluse lõpetamiseks, ei tähenda see, et praegune meeleavaldus oleks seaduslik. Bangkokis kehtestatud eriolukord keelab rohkem kui viie inimesega rahvakogunemised.

Punasärkides valitsusvastased protestijad loopisid julgeolekujõudude pihta kibe ning sõdurid üritasid neid tulutult üheks suuremaks kogunemispunktiks kujunenud paigast laiali ajada.

Kiirabiteenistuse andmetel sai vähemalt kuus inimest märulis surma ja veel üle poole tuhande vigastada, nende seas ka sõdurid ja politseinikud. Näha oli ka mitme raskelt vigastatu äratoimetamist.

Ka peaminister Abhisit Vejjajiva valitsushoone lähedal plahvatas üks granaat, kuid sealt pole esialgu kannatanutest teateid saadud. Peaminister, kelle tagasiastumist meeleavaldajad nõuavad, viibib varjul armeebaasis.

Tai politsei teatel keelduvad umbes 60 000 meeleavaldajat lahkumast ka Bangkoki äripiirkonda rajatud kogunemispaigast. Punasärksed meeleavaldajad toetavad kolme ja poole aasta eest veretu sõjaväelise pöördega võimult tõrjutud peaminister Thaksin Shinawatra leeri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles