Biškekis ei välistata jõu kasutamist Bakijevi vastu

Oliver Tiks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kõrgõzstani vahevalitsus võib kasutada jõudu pealinnas võimult kukutatud ja riigi lõunaossa pagema sunnitud presidendi Kurmanbek Bakijevi alistamiseks, kinnitas Biškekis kehtestatud uue opositsioonivõimu kõrge esindaja.


Pealinnas kontrolli haaranud vahevalitsuse asepeaminister Omurbek Tekebajev teatas riigiraadios, et jõu kasutamiseks Bakijevi vastu ollakse valmis, kui too üritab olukorda destabiliseerida, vahendas AFP.

«Bakijev peab tagasi astuma ja teatama oma otsusest rahvale,» lisas Tekebajev.

AFP sai vahevalitsuse ametnikult Toptšubek Turgunalijevilt teada, et Džalalabati regiooni, kus president viibib, saadeti eriüksused. Need peavad tagama, et Bakijev ei ürita perega riigist põgeneda.

Bakijev põgenes kolmapäeval pealinnas vägivaldseks muutunud rahvarahutuste eest riigi lõunaossa, kus tal on tugevam toetuspinnas.

Kõrgõzstani uueks peaministriks asunud Roza Otunbayeva süüdistas presidenti plaanis kodusõda vallandada.

Bakijev seevastu tegi täna üleskutse ÜRO suunas, paljudes Kõrgõzstani saata rahvusvahelised rahuvalvajad, edastas RIA Novosti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles