Moskva kohtuniku tapmises kahtlustatakse uusnatse

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
47-aastane Eduard Tšuvašov
47-aastane Eduard Tšuvašov Foto: SCANPIX

Venemaa prokuratuuri uurimiskomitee teatel vaadatakse riigikohtuniku Eduard Tšuvašovi (47) mõrvaloo põhjuste uurimisel läbi mitu võimalikku versiooni, kuid peamine neist on juristi ametialane tegevus.


Uurimiskomitee juhi asetäitja Pjotr Titov rääkis portaalile Argumentõ.ru, et eelkõige töötatakse ametialase motiivi kallal. «Uurijatel on olemas pidepunktid ja seetõttu ma oletan, et lugu leiab lõpplahenduse,» märkis ta.

Tšuvašov töötas Moskva linnakohtus kohtuniku-kriminalistina ehk vaatas kriminaalasja läbi esimeses instantsis.

Ta osales oma karjääri jooksul mitmel paremäärmuslasi puudutanud kohtuprotsessil, kus kohtualuseid süüdistati rasketes ja eriti rasketes kuritegudes. Seetõttu oletatakse, et mõrv on seotud just nendega.

Kurjategija tulistas Tšuvašovi pihta kaks lasku juristi kodumaja trepikojas kolmandal korrusel. Kurjategija kasutatud relva pole leitud.

Linnakohtu pressiesindaja Anna Ussatšova rääkis RIA Novostile, et Tšuvašovile antud kohtuasjad olid keerulised, mahukad ja sisaldasid mitmeid episoode. Protsessidel tegutses ta nagu tõeline professionaal, lisas pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles