Tais kasvab surve valitsusele

Oliver Tiks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tai valitsusvastaste protestijate matuserongkäik Bangoki tänavatel.
Tai valitsusvastaste protestijate matuserongkäik Bangoki tänavatel. Foto: AP / Scanpix

Tais valitsusvastaste jõudude protestide sihiks sattunud peaminister Abhisit Vejjajiva jääb üha tugevama surve alla, sest nüüd on ka armeejuht asunud toetama üleskutseid parlamendi laialisaatmiseks.


Samal ajal jõudis riigi valimiskomisjon seisukohale, et neil on piisavalt tõendeid süüdistamaks valitsusjuhi erakonda ebaseaduslike annetuste vastuvõtmises, vahendas

BBC News

.

See otsus tuleb nüüd saada peaprokuratuuri konstitutsioonikohtule esitamiseks. Tänase otsuse mõjud võivad olla valitsusele saatuslikud. Abhisit ise kinnitab siiski edasi, et tema koalitsioon ja sõjavägi püsivad liidus.

Laupäeval protestijatega toimunud veriste kokkupõrgete järel taandus sõjavägi siiski Bangkoki tänavatelt, et edasist vägivalda ära hoida, ning pealinnas annavad jätkuvald tooni juba üle kuu aja seal telkivad meeleavaldajad.

Esmaspäeval liikusid protestijad linnatänavatel matuserongkäigus, kandes kaasas kaht hukkunut ja rohkem kui tosinat Tai lipuga kaetud tühja kirstu, et väljendada oma pahameelt laupäeval vallandunud vägivalla üle, vahendas AFP.

Bangkokis puhkenud rahutustes hukkus nädalavahetusel paarkümmend inimest, nende seas ka sõdureid, samuti üks jaapani ajakirjanik, ning veel üle 800 sai vigastada. Märul toimus tavaliselt turistiderohkes vanas linnaosas.

Tai peaminister süüdistas vägivallas protestijate ninamehi, keda ta nimetas terroristideks ja pidas vastutavaks viimase kahe aastakümne veriseimaks kujunenud vägivallalaine puhkemises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles