Vatikan: homoseksuaalsusel ja pedofiilial on seos

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vatikani välisminister Tarcisio Bertone
Vatikani välisminister Tarcisio Bertone Foto: SCANPIX

Vatikani välisministri, kardinal Tarcisio Bertone`i sõnul saab homoseksuaalsust, mitte tsölibaati, seostada pedofiiliaga.

Vatikanis paavsti järel tähtsuselt teine kõrge jumalasulane loodab oma seisukohavõttudega leevendada katoliku kiriku ümber levivat skandaalidelainet, kirjutab Reuters.

«Mitmed psühhiaatrid ja psühholoogid on kinnitanud, et tsölibaadi ja pedofiilia vahel ei ole seost. Kuid kindel seos on homoseksuaalsuse ja pedofiilia vahel. See ei kehti ainult preestrite, vaid kõigi inimeste kohta. Siinkohal on preestrite käitumine, nende negatiivne käitumine tõsine reeglite rikkumine. See nõuab piiri panemist,» lausus Bertone.

Tšiilit külastanud Bertone rõhutas, et paavst Benedictus XVI kavatseb varsti pedofiiliaskandaali tõttu astuda väga radikaalseid samme.

Vatikani kõrge võimukandja siiski ei täpsustanud, milles need sammud seisnevad.

Vatikani välisministri visiit Tšiilisse langes ajale, kui katoliku kirikus kerkisid pinnale uued pedofiiliajuhtumid. Viimane skandaal paljastus Saksamaal, kus preestrid kasutasid kirikukoori poisse seksuaalselt ära.

Juba varem on samalaadsed juhtumid päevavalgele tulnud USAs, Iirimaal ja Maltal.

Vatikani süüdistatakse pedofiiliajuhtumite varjamises ning lapsi ära kasutanud preestrite kaitsmises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles