Eesti röövlid lasid Belgias juveliiri maha

Oliver Tiks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Belgia pealinna Brüsseli lõunaosas ründasid kolm Eestist pärit relvastatud kurjategijat eile juveeliäri ning tapsid röövi käigus selle omaniku.


De Standaard

kirjutab, et verine vahejuhtum leidis aset päise päeva ajal Elsene munitsipaliteedis, peamiselt aafriklastega asustatud Matonge piirkonnas.

Kurjategijad ootasid, kuni juveeliäri oli inimestest tühi, ning sisenesid sinna relvastatult veidi enne kella kolmveerand kahte pärastlõunal.

Gruusia päritolu vanemas eas juveliir Simon Haimašvili pidas röövlite käes olnud tukke ilmselt libarelvadeks ja haaras leti alt oma tulirelva.

Lärmi kuuldes sekkus rüselusse ka omaniku sugulane Isaac Haimašvili koos ühe naabriga.

Selle peale sattusid röövlid paanikasse ning tulistasid.

63-aastane juveliir sai kolmest kuulitabamusest surma, tema sugulane samuti pihta. Ka üks ründajatest sai seljast haavata.

Kaks röövlit pagesid sündmuspaigalt. Tänaval viibinud kohalikud elanikud asusid neid taga ajama ning püüdsid ühe mehe kinni ja andsid üle politseile. Tolle käes olnud relv polnud päris.

Kohalike uurijate sõnul pole veel teada, millisest relvast tulistati - see võis olla ka juveliiri enda relv. Samas võis ka põgenema pääsenud mehel olla käes päris tulirelv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles