FSB väitel tehti kindlaks terroriaktide korraldajad

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene siseminister Rašid Nurgalijev (vasakul) ja FSB juht Aleksandr Bortnikov.
Vene siseminister Rašid Nurgalijev (vasakul) ja FSB juht Aleksandr Bortnikov. Foto: SCANPIX

Vene föderaalse julgeolekuteenistuse (FSB) peadirektori Aleksandr Bortnikovi sõnul tegid uurijad kindlaks Moskva metroos ja Kizljaris aset leidnud terroriaktide organisaatorid ja täideviijad.


Lisaks sellele õnnestus eriteenistusel hävitada 26 terroristi, kes olid seotud reisirongi Nevski Ekspress plahvatusega 2009. aasta novembris. Veel 14 peeti kinni, vahendas ITAR-TASS.

«Nende elupaikadest koguti kaalukat tõendusmaterjali, mis kinnitab nende seotust Nevski Ekspressi plahvatusega,» rääkis Bortnikov terrorismivastase komitee istungil.

Metrooplahvatuste uurimisel tehti kindlaks ka kaasosaliste võrgustik. Koostöös siseministeeriumi ja prokuratuuri uurimiskomiteega toimub operatiivjälitus ja uurimine, lisas FSB juht.

Lubjanka ja Park Kulturõ metroojaamades 29. märtsil aset leidnud plahvatustes hukkus 40 inimest. Nevski Ekspressi õnnetuses hukkus 28 inimest.

31. märtsil Dagenstanis Kizljaris aset leidnud kahes plahvatuses hukkus kokku 12 inimest.

Pärast plahvatusi Moskva metroos ja Põhja-Kaukaasias tugevdab riik julgeoleku tagamise abinõusid ja annab karmi vastuse terroristidele.

«Bandiidid peavad teadma, et igaüks, kes osaleb terroriaktide organiseerimisel ja kordasaatmisel või inimesed, kes osutavad neile abi, saavad teenitud karistuse,» teatas Bortnikov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles