USAs kukkus mereväe lennuk alla

Oliver Tiks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA mereväe treeninglennuk T-39N Sabreliner õhus.
USA mereväe treeninglennuk T-39N Sabreliner õhus. Foto: Wikipedia.org

USAs Georgia osariigi põhjaosas kukkus esmaspäeval seni teadmata põhjustel alla mereväe lennuk, mille pardal olnud inimestest kolm hukkusid.


Florida baasist pärit treeninglennuk T-39N Sabreliner oleks peaaegu tabanud üht maja, kuid langes sellest siiski mööda metsasele alale, rääkisid ametnikud Fox Newsi andmetel.

Traagiline õnnetus juhtus esmaspäeva õhtupoolikul veidi enne kella poolt viit Fannini maakonnas, mis piirneb Põhja-Carolina ja Tennessee osariikidega. Atlantast on lennuki allakukkumispaik umbes kahetunnise sõidutee kaugusel.

Kohalike elanike sõnul kuulsid nad ülelendava õhusõiduki mürinat ja allakukkumistest vallandunud plahvatust. Lennukikütusest süttis ümbritsev maastik leekidesse. Tiheda metsaga piirkonnas asuvad hõredalt ka elumajad.

Kolm surnukeha on leitud. Keegi maa peal vigastada ei saanud. Päästjad otsivad veel neljandat inimest, kes arvatavasti lennuki pardal viibis. Pensacola mereväe õhubaasi pressiesindaja sõnul pole veel kinnitust saadud, kas lennuki piloot oli hukkunute seas.

Praegu ei tea võimud veel ka seda, mis lennuki allakukkumise põhjustas. Intsidendi uurimiseks pannakse kokku juurdluskomisjon. Kahemootoriline lennuk kuulus treeningüksusse, mis teostab rutiinseid üleriigilisi missioone.

USA mereväe veebilehe andmetel võib sellel lennukil olla kaks pilooti ja seitse reisijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles