KRP: Arctic Sea kontaktisik Soomes lahkus riigist teadmata suunas

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubalaev Arctic Sea pärast «eksirännakute» lõppu Malta sadamas 30. oktoobril 2009.
Kaubalaev Arctic Sea pärast «eksirännakute» lõppu Malta sadamas 30. oktoobril 2009. Foto: SCANPIX

Kaubalaeva Arctic Sea omanikfirmas töötanud venelasest kontaktisik on lahkunud Soomest teadmata suunas, mistõttu on raskendatud eeluurimine Soomes.


Keskkriminaalpolitsei (KRP) komissar Mika Ihaksinen kinnitas, et politseil pole andmeid pikka aega Soomes elanud mehe praegusest asukohast, kirjutab Ilta.-Sanomat.

Politsei on temaga tegelikult vestelnud, kuid soovib esitada täiendavaid küsimusi.

KRP ootab teavet uurimise edenemist Venemaal. Näib, et sealne uurimine saab olema omapärase kaaperdamis- ja väljapressimisloo tuumaks, mida soomlaste materjalid üksnes täiendavad.

«Venelaste väitel sisaldavad nende kogutud materjalid ka väljapressimist, seega KRP loovutab oma dokumendid ilmselt nende käsutusse,» tõdes Ihaksinen.

Arctic Sea lahkus Soomest Pietarsaarist 22. juulil 2009 ja pidi plaani järgi jõudma Alžeeriasse Bejaïa sadamasse 4. augustiks. Tegelikult jõudis last sihtkohta kolm ja pool kuud kavatsetust hiljem.

Omapärane sündmustejada sai alguse aga 24. juulil Läänemerel, kui Rootsi territoriaalvetes astusid laeva pardale väidetavad piraadid. Siis võeti Soome telefonikõne, kus omanikfirmalt pressiti välja raha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles