Lõuna-Korea tõstab merepõhjast üles uppunud sõjalaeva vraki

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea alustas uppunud sõjalaeva vraki ülestõstmist.
Lõuna-Korea alustas uppunud sõjalaeva vraki ülestõstmist. Foto: AP/Scanpix

Lõuna-Korea armee teeb ettevalmistusi, et tõsta merepõhjast üles möödunud kuul seniteadmata põhjustel uppunud sõjalaev.


1200-tonnine korvett Cheonan uppus müstilise plahvatuse tagajärjel 26. märtsi õhtul Põhja-Korea piiri lähistel Kollasel merel ning 104 meeskonnaliikmest õnnestus päästa vaid 58. Ülejäänud on siiani teadmata kadunud ning arvatakse, et nad võivad olla laevavrakis, vahendas BBC.

Laeva uputanud plahvatuse põhjus on seni jäänud saladuseks. Varem on välja pakutud kolme võimalust: õnnetust pardal, kari või meremiini otsa sõitmist või sihilikku rünnakut väljast. Siiski pole Soul otseselt põhjanaabreid intsidendi põhjustamises süüdistanud ning ka president Lee hoiatas, et mingeid enneaegseid järeldusi laevahuku kohta teha ei maksa.

Lõuna-Korea sõjaväeallikate teatel viiakse laeva vrakk pärast ülestõstmist põhjalikuks läbivaatuseks mereväebaasi. Teadmata kadunud meremeeste pereliikmed aga süüdistasid võime laevahuku põhjuste varjamises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles