Medvedev: Bakijevi režiimi kukutasid korruptsioon ja onupojapoliitika

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev
Dmitri Medvedev Foto: SCANPIX

Vene presidendi Dmitri Medvbedevi sõnul põhjustasid Bakijevi režiimi krahhi korruptsioon, klannid ja onupojapoliitika.


Uudistekanalis Vesti avaldatud teates märkis Vene riigipea, et Kõrgõzstani liidrid ei suutnud kindlustada riigi arengut oma rahva huve arvestades, vahendas RIA Novosti.

Suhete üle Kõrgõzstani vahevalitsusega tee Venemaa otsuse hiljem. Samas rõhutas Medvedev, et riik ei ütle lahti varasematest kokkulepetest sotsiaal-majanduse vallas.

Presidendi pressisekretär Natalja Timakova rõhutas, et Medvedev andis valitsusele korralduse luua suhted Kõrgõzstani vahevalitsusega ja osutada riigile humanitaarabi.

Medvedevi sõnul on Vene-Kõrgõzstani edasiste suhete arengu tingimuseks kõige olulisemaks «võimuorganite avatud ja õiglased valimised», mida vahevalitsus peab korraldama.

Varem teatati, et Vene sõdurid kaitsesid Medvedevi korraldusel Bakijevit, kui ta eile lahkus riigist. Bakijev lendas nimelt naaberriiki Kasahstani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles