Venemaa süüdistas Jaapanit avalikkusega manipuleerimises

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laevavrakid vaidlusaluste Kuriili saarte lähistel.
Laevavrakid vaidlusaluste Kuriili saarte lähistel. Foto: Reuters / Scanpix

Venemaa asevälisminister Aleksei Borodavkin süüdistas Jaapani valitsust seoses territoriaalvaidlustega Venemaaga Kuriili saarte üle avaliku arvamusega manipuleerimises.


«Me soovime, et Jaapan lõpetaks püüdlused muuta avalikku arvamust niinimetatud «põhjaterritooriumi probleemi» küsimuses, kasutades selleks kunstlikke ja ebasõbralikke vahendeid Venemaa vastu,» vahendas AFP täna Vene päevalehes Vremja Novostei ilmunud intervjuud Borodavkiniga.

Borodavkin kinnitas, et Venemaa on omalt poolt teinud kõik, et riigi kodanikud suhtuksid Jaapanisse ja selle kultuuri positiivselt.

Tema sõnul võimaldaks saaretüli lõpetada sõpruse, usalduse ja partnerluse arendamine kahe riigi vahel.

Juulis avaldas Venemaa välisminister Sergei Lavrov hämmeldust Jaapani kooliõpikutes avaldatud informatsiooni üle, nagu oleks Venemaa vaidlusalused Kuriili saared okupeerinud ebaseaduslikult.

Venemaal tuntakse nelja vaidlusalust saart Lõuna-Kuriilidena ja Jaapanis Põhjaterritooriumina. Piirkond on olnud Venemaa ja Jaapani vaheliseks tüliobjektiks alates ajast, kui Nõukogude Liit nad pärast Jaapani kapituleerumist 1945. aastal vallutas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles