Islandi vulkaani ümbert evakueeritakse uuesti inimesi

Oliver Tiks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islandil Eyjafjallajökulli liustiku juures purskava Fimmvörðuhálsi vulkaani kuma õhtutaevas.
Islandil Eyjafjallajökulli liustiku juures purskava Fimmvörðuhálsi vulkaani kuma õhtutaevas. Foto: AFP / Scanpix

Islandi lõunaosas purskama hakanud vulkaani ümber on vallandunud uued tulvaveed, mis sundisid võime juba teist korda viimase kahe ööpäeva jooksul inimesi evakueerima.


Eyjafjallajökulli liustiku all asuva vulkaani juures hajali asuvatest kodudest viidi umbes 700 inimest väikesesse Hvolsvölluri linna pakku, vahendas BBC News.

Tulvaveed on sulgenud piirkonnast pealinna Reykjavikki viiva rannikuäärse tee. Markarfljóti liustikujõgi on jääst ja mudast ummistunud ning veetõus ähvardab teel asuvat silda.

Islandi riigitelevisioonis kästi inimestel piirkonnast kiiresti lahkuda, sest liustiku lagunemine jätkub. Kohaliku meedia teatel purskab vulkaan edasi, kuid pärast neljapäeva hommikut enam maa värisenud ei ole.

Saareriigi idaosas on suur osa tuhka juba maa peale vajunud ning tuule suuna muutuse korral kardetakse selle levimist pealinna. Kõigil soovitatakse kanda näomaske. Samal ajal levib vulkaanituhk suure pilvena juba Põhja-Euroopas kohal, sundides peatama õhuliiklust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles