Tai protestijuhid lubasid end politseile üles anda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punasärklased palvetasid täna Bangkoki peamises osturajoonis koos buda munkadega.
Punasärklased palvetasid täna Bangkoki peamises osturajoonis koos buda munkadega. Foto: SCANPIX

Tai valitsusvastaste punasärklaste juhid teatasid täna, et annavad end kuu aja pärast politseile üles, kuid keeldusid pealinnas Bangkokis alates märtsi keskpaigast väldanud meeleavaldusi lõpetamast.


Nädal pärast seda, kui punasärklaste ja julgeolekujõudude vahel puhkesid verised kokkupõrked, milles hukkus 23 ja sai viga üle 800 inimese, ütlesid protestijad, et armee plaanib nende vastu uut pealetungi, vahendas AFP.

«15. mail annavad meist 24 end üles. Kõik liidrid,» ütles üks rahvaliikumise juhte Nattawut Saikuar. «Seniks jätkame miitinguid, et tõestada, et me ei kavatse ära põgeneda. Olen kindel, et käsk meie mahasurumiseks antakse varsti.»

Ennetähtaegsete valimiste väljakuulutamist nõudvad punasärklased on seni eiranud võimude korduvaid korraldusi laiali minna. Nad toetavad eksiilis viibivat ekspeaminister Thaksin Shinawatrat ja süüdistavad praegust valitsust elitaarsuses ja ebademokraatlikkuses.

Armee teatas eile, et üritab lähiajal uuesti protestijaid laiali ajada, kuna nad «kahjustavad riiki». Tai sõjaväe eriüksused ründasid eile hotelli, kus mitmed punasärklaste juhid peidus olid, kuid missioon kukkus haledalt läbi, kui üks kahtlusalustest põgenema pääses, ronides elektrikaabli abil hotelli kolmandalt korruselt alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles