Allikad: Bakijev lahkus Kasahstanist teadmata suunas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurmanbek Bakijev neljapäeval Teyyitis toetajate ees esinemas.
Kurmanbek Bakijev neljapäeval Teyyitis toetajate ees esinemas. Foto: SCANPIX

Võimult kukutatud Kõrgõzstani president Kurmanbek Bakijev, kes kahe päeva eest kodumaalt Kasahstani põgenes, on nüüd väidetavalt riigist lahkunud. Tema praegune asukoht on teadmata.


Bakijev lendas Kõrgõzstanist minema neljapäeva hilisõhtul ning on viimased päevad veetnud Lõuna-Kasahstanis Tarazi linnas, vahendas AFP. Bakijev saatis eile ajutisele valitsuse ka lahkumisavalduse.

«Bakijev on Kasahstanist lahkunud. Ta ei ole enam riigi territooriumil,» ütles informeeritud allikas uudisteagentuurile Interfax-Kasahstan. Allika sõnul pole selge, kus ta praegu asub.

Ka teine allikas kinnitas agentuurile, et Bakijev lendas eile hilisõhtul Tarazist teadmata suunas. Kasahhi võimud pole väiteid kommenteerinud.

Võttes arvesse varasemaid teateid, võis Bakijev suunduda Valgevenesse, kus president Aleksandr Lukašenka talle asüüli pakkus. Kuid Minski ametivõimude teatel pole ta riiki saabunud.

Vene meedia on ka spekuleerinud, et Bakijev üritab minna Türki.

Eelmisel nädalal Bakijevile saatuslikuks saanud rahutuste järel võimule tulnud Kõrgõzstani vahevalitsus on lubanud endise riigipea kohtu ette tuua, ükskõik kuhu ta ka ei läheks.

«Kuhu iganes Kurmanbek Bakijev läheb, peab rahvusvaheline avalikkus suhtuma temasse kui kurjategijasse,» ütles ajutise valitsuse asejuht Azimbek Beknazarov ajakirjanikele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles