Leht: Leedus vahistati Moskva metroorünnaku võimalik kaasosaline

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees asetab lille Park Kulturõ metroojaamas 31. märtsil, kaks päeva pärast terroriakti.
Mees asetab lille Park Kulturõ metroojaamas 31. märtsil, kaks päeva pärast terroriakti. Foto: SCANPIX

Leedu eriteenistused uurivad, kas noor leedulanna võis olla seotud Moskva metroorünnakuga 29. märtsil, kirjutas eile ajaleht

Lietuvos rytas

.


Klaipedast pärit 20-aastane Egle vahistati Vilniuse lennujaamas, kui ta üritas pääseda Moskvasse suundunud lennukile vahetult enne seda, kui kaks enesetaputerroristi hommikuse tipptunni ajal Lubjanka ja Park Kulturõ metroojaamades end õhkisid ja 40 inimest tapsid, vahendas Vene riiklik uudisteagentuur

RIA Novosti

ajalehte.

Naine tekitas Leedu eriteenistustes huvi, kuna üritas järjekindlalt Vene viisat hankida.

Läbiotsimine lennujaamas paljastas, et Eglel oli reisipagasis infot lõhkeseadeldiste ja nende kasutamise kohta. Samuti leiti pagasist Moskva metrookaarte.

Uurimise käigus on selgunud, et tal oli tšetšeenist sõber, kes hukkus pärast oma kodumaale naasmist 2007. aastal. Tüdruk põgenes seejärel kodust ja leiti kuus kuud hiljem ühest Saksa väikelinnast, kus ta elas tšetšeeni perekonnas.

Naisel oli soov hakata moslemiks ja Klaipedasse naastes hoidis kontakti teiste seal elavate tšetšeenidega.

Leedu ega Vene prokuratuurid pole Lietuvos rytase uudist kinnitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles