Leedu noorukid lähevad sõjaaegsete mundrite pärast kohtu alla

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on tehtud eelmise aasta sügisel, kui Kiievi lähistel taasesitati II maailmasõja aegseid lahinguid.
Pilt on tehtud eelmise aasta sügisel, kui Kiievi lähistel taasesitati II maailmasõja aegseid lahinguid. Foto: http://www.front-line.ee/

Leedus peavad kohtu ette astuma kaks noorukit, kes tulid nädalavahetusel Klaipedas toimunud üritusele Teise maailmasõja aegsetes mundrites.


Leedu politsei pidas Klaipedas nädalavahetusel kinni kaks noorukit, kes tulid merepäevade üritustele Nõukogude armee ja Saksa sõjaväe mundrites, teatab Interfaks viitega Leedu ajalehele Vilniaus diena.


«Neid küsitleti ja 14. augustil otsustab linnakohus, kas nad võetakse vastutusele nõukogude ja hitleri-Saksamaa aegse sümboolika avaliku kasutamise eest,» kirjutab Leedu ajaleht.


Väljaande väitel osalevad noorukid sõjaajaloo klubis ning tunnevad huvi Teise maailmasõja ajaloo vastu. Sellepärast õmblesid endale ka sõjaväevormid ja tulid neis merepäevadele, kus oli ka teisi kostüüme.

Politseisse viidud noorukid püüdsid tõestada, et sõjaväevormi kandes ei soovinud nad propageerida ühtegi kommunismi ega natsisümbolit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles