Tuhapilv ähvardab europarlamendi istungi ära jätta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üksik europarlamendi liige märtsis Strasbourgis Euroopa Komisjoni president José Manuel Barrosot kuulamas.
Üksik europarlamendi liige märtsis Strasbourgis Euroopa Komisjoni president José Manuel Barrosot kuulamas. Foto: SCANPIX

ELi ametnikud kardavad, et täna Strasbourgis algavale europarlamendi täisistungile jõuab üle-euroopalise lennuseisaku tõttu kohale liiga vähe parlamendisaadikuid.


«Ei pruugi olla piisavalt EP saadikuid, et kvoorumit moodustada. Need, kes jäid Brüsselisse lõksu, saavad igal juhul osaleda. Kuid osa saadikutest peab kohale jõudmiseks tegema kolm lendu,» selgitas Euroopa Parlamendi pressiesindaja Marjory van den Broeke eile õhtul uudisteportaalile

EUobserver

.

Plenaaristungi toimumiseks peab sellel kohal olema vähemalt kolmandik EP 736 saadikust. Ehkki osaleda saavad mitmed parlamendiliikmed, kes ei pääsenud ELi pealinnast eelmisel nädalal koju, ei ole paljudel nende kolleegidel tuhapilve tõttu võimalik oma kodumaalt Strasbourgi jõuda.

ELi ametnikud peavad sellele vaatamata täna Brüsselist Strasbourgi sõitma. Parlamendi fraktsioonide juhid otsustavad kohale jõudes, mida nad ette võtavad.

Kui saadikuid pole piisavalt, on võimalusi mitu: täisistung kuulutatakse ametlikult avatuks ning seejärel kohe lõppenuks, mis võimaldaks kõigil koju minna. Teine variant on pidada istungit ilma hääletusi läbi viimata, kolmas valik oleks loobuda aruteludest ja hääletustest, kuid üritada läbi murda muust päevakavast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles