Lõuna-Korea lükkas ümber väite Põhja-Korea uuest tuumakatsetusest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters / Scanpix

Lõuna-Korea lükkas täna tagasi kohaliku telekanali väite, nagu valmistaks Põhja-Korea ette oma kolmandat tuumakatsetust.


Telekanal YTN väitis täna viitega anonüümsele diplomaatilisele allikale, et tuumakatsetus võib aset leida juba mais või juunis. Ettevalmistused selleks algasid veebruaris ning paistavad olevat tehniliselt oskuslikumad kui mulluse kahe testi puhul, mida vaatlejate arvates parimal juhul osaliselt edukaks võib pidada, vahendas Reuters.



Lõuna-Korea võimud lükkasid säärase väite aga tagasi.



Välisminister Yu Myung-Hwan ütles täna AFP teatel ajakirjanikele, et Põhja-Korea ettevalmistustest tuumakatsetuseks pole mingeid märke.



Ka analüütikud on telekanali uudise mitteusutavaks tunnistanud.



Põhja-Korea on üle aasta aja boikottinud rahvusvahelisi tuumadesarmeerimiskõnelusi ning keeldub neile naasmast, enne kui lõpetatakse mullu mais nende vastu kehtestatud ÜRO sanktsioonid, mis on kommunistliku riigi niigi krahhi äärel olevale majandusele ränga hoobi andnud.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles