Istanbuli raputas uus pommirünnak

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi politseinikud valvamas Istanbuli tänavat, kus plahvatas pomm juunis.
Türgi politseinikud valvamas Istanbuli tänavat, kus plahvatas pomm juunis. Foto: Reuters / Scanpix

Türgi suurlinnas Istanbulis rünnati täna hommikul munitsipaalhoonet, kuhu heideti üks või mitu väiksemat lõhkeseadeldist.

 

Aasia poolel asuvas Uskudari linnaosas toimunud rünnakus sai kergelt jalast vigastada üks mees, vahendasid erinevad meediakanalid.

 

BBC News teatas viitega kohalikele kanalitele, et sündmuspaigal kuuldi vähemalt nelja plahvatust. Anatolia uudisteagentuuri andmetel visati majale aga vaid üks granaat.

 

CNN Turki telekanalil märgiti, et pommid ei olnud võimsad ning tekitasid pigem valje kärgatusi kui materiaalset kahju. Sündmuspaigalt põgenes mootorrattaga kaks meest. Politsei alustas juhtunu asjaolude väljaselgitamist.

 

Istanbulis plahvatasid tänaval kaks võimsamat pommi alles paari nädala eest. Euroopa poolel asuvas Gungoreni linnaosas korraldatud rünnak tappis siis 17 ning vigastas veel umbes 150 inimest.

 

Kurdistani Tööpartei eitas seotust tolle rünnakuga, kuid võimud vahistasid kahtlusalustena kaheksa selle liiget. Minevikus on suurlinnas pommirünnakuid korraldanud ka vasakäärmuslased ja islamistid.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles