Fiati juhi di Montezemolo vahetab välja firmarajaja järeltulija

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luca Cordero di Montezemolo (vasakul) ja  John Elkann
Luca Cordero di Montezemolo (vasakul) ja John Elkann Foto: SCANPIX

Itaalia autokontserni Fiat seitse aastat juhtinud Luca Cordero di Montezemolo (62) astub tagasi, uueks nõukogu esimeheks saab senine aseesimees John Elkann.


Di Montezemolo teatas lahkumisest eile ülatuslikult korraldatud pressikonverentsil. Oma sõnul on ta saavutanud kõik eesmärgid, mis aktsionärid talle 2004. aasta mais püstitasid. Tema tähelepanuväärseimaks saavutuseks on liit USA Chrysleriga, millest Fiat Groupile kuulub 20 protsenti.

Montezemolo jääb Fiat Groupi nõukogu liikmeks ja jätkab tööd Fiatile kuuluva sportautodetootja Ferrari nõukogu esimehena. Ta on Ferrariga seotud juba alates 1973. aastast, mil alustas vormel-1 Ferrari meeskonna mänedžerina.

Fiat SpA nõukogu kinnitas Elkanni uueks juhiks täna, vahendas MarketWatch.

New Yorgis sündinud 34-aastane Elkann kuulub Agnellide perekonda. Nimelt on ta 1899. aastal Fiati firma rajanud Giovanni Agnelli lapselapselapselaps.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles