Hebroni juudid ründasid Briti diplomaate

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli armee baas Hebroni linnas, okupeeritud Läänekaldal.
Iisraeli armee baas Hebroni linnas, okupeeritud Läänekaldal. Foto: AFP / Scanpix

Palestiina aladel Jordani jõe läänekaldal ründas väike rühm juudi asunikke täna Briti diplomaatide delegatsiooni, kes olid külastamas Hebroni linna.

 

Briti konsulaadist Jeruusalemmas kinnitati, et diplomaadid sattusid rünnaku alla soomustatud sõidukiga piirkonnas ringi liikudes, vahendas Reuters. Keegi neist vigastada ei saanud.

Palestiina julgeolekuallika andmetel üritas üks asunikest auto ust lahti saada, kuid kui see ei õnnestunud, lõi ta sõidukit hoopis jalaga. Iisraeli politsei sekkus seejärel sündmustesse ning algatatud on juurdlus.

Hebronis puhkevad sageli pingelised olukorrad, sest seal elab paarisaja tuhande palestiinlase keskele rajatud kindlustatud enklaavis Iisraeli sõdurite kaitse all ka üle poole tuhande juudist asuniku.

Linna külastavad sageli välisdiplomaadid, et kontrollida sealset julgeolekuolukorda ja asunike tegevust. Briti diplomaadid osalesid tuuril, mille korraldas asunike arvates palestiinlasi toetav juudiühendus, kuhu kuuluvad endised sõdurid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles