Lavrov: Bakijevi jutt ei tee olematuks lahkumisfaksi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Lavrov
Sergei Lavrov Foto: SCANPIX

Venemaa välisministri Sergei Lavrovi sõnul lähtub Moskva sellest, et Kõrgõzstani president Kurmanbek Bakijev kinnitas oma lahkumist dokumentaalselt.


«Mina tean ainult seda, et Kurmanbek Bakijev saatis faksi teel teate oma tagasiastumisest Biškekki,» ütles Lavrov tänasel pressikonverentsil

RIA Novosti

vahendusel. «See on dokument, suuliste ütlustega siin vaevalt et midagi muuta saab.»

Sel viisil vastas minister küsimusele, kas olukord Kõrgõzstanis jookseb tupikusse, kui Bakijevit tulevastele presidendivalimistele ei lubata.

Eile teatas Minskis redutav Bakijev meediale, et ta pole tagasi astunud ja peab end jätkuvalt Kõrgõzstani riigipeaks ning kutsus maailma avalikkust üles mitte tunnustama vahevalitsust.

Kõrgõzstanis 6.-8. aprillil aset leidnud riigipöördes tuli võimule vahevalitsus. Bakijev põgenes esmalt riigi lõunaossa, kuid lendas sealt hiljem Kasahstani. 19. aprillil lendas ta president Aleksander Lukašenka kutsel Minskisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles