USA rahvasaadikud soovitasid Moskval adopteerimiskeelust loobuda

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USAst Venemaale tagasi saadetud Artjom Saveljev koos Venemaa lasteõiguste voliniku Pavel Astahhoviga.
USAst Venemaale tagasi saadetud Artjom Saveljev koos Venemaa lasteõiguste voliniku Pavel Astahhoviga. Foto: RIA Novosti / SCANPIX

USA parlamendisaadikud saatsid Moskvale kirja, milles soovitasid Vene võimudel lubada vene laste adopteerimine Ühendriikidesse.


20 senaatorit ja esindajatekoja saadikut kinnitas kirjas Venemaa Föderatsiooni presidendile Dmitri Medvedevile, et neid pani sügavalt muretsema vahejuhtum, mille käigus otsustas USA medõde panna Venemaalt lapsendatud seitsmeaastase poisi Artjom Saveljevi üksi lennuki peale ja saata ta tagasi kodumaale, vahendas AFP.

Tennessee osariigis elav Torry Ann Hansen, kes lapsendas Saveljevi mullu septembris, ütles, et loobub poja kasvatamisest, kuna too on vägivaldne psühhopaat, kes üritas oma uut kodu maha põletada. Tema käitumine pälvis aga avalikkuse hukkamõistu. 

«Me võime kinnitada, et paljudele USA kongressi liikmetele teeb juhtum muret. See on vastuolus reaalsusega, sest igal aastal lapsendavad ameerika pered edukalt kümneid tuhandeid lapsi, lubades neil armastatud kodus jõudsalt kasvada,» kirjutasid rahvasaadikud Moskvasse lähetatud kirjas.

«Me loodame, et lapsendamine meie kahe riigi vahel jätkub ning me oleme valmis toetama selliseid parandusi, mis on vajalikud laste ja nende perede huvide tagamiseks.»

15. aprillil peatas Venemaa ajutiselt vene laste adopteerimise Ühendriikide peredesse. Need saavad jätkuda alles siis, kui USA kirjutab alla kahepoolsele leppele, mille kohaselt Washington peab tagama vene lastele oma uuel kodumaal turvalise elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles