Vene miilits tegi pommi kahjutuks

Oliver Tiks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene liiklusmiilitsa töötaja sõidukit kontrollimas.
Vene liiklusmiilitsa töötaja sõidukit kontrollimas. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Vene võimuesindajad avastasid riigi lõunaosas asuvas Doni-äärses Rostovis laupäeval pommi ja tegid selle kahjutuks enne lõhkemist.


Kohalikud uudisteagentuurid teatasid miilitsaallikatele viidates, et isetehtud lõhkekeha leidis patrullis olnud korravalvur linna ühe miilitsajaoskonna eest, vahendas AFP.

Pomm koosnes «viieliitrisest plastikkanistrist, milles oli 1,5-liitrine pudel lämmastikusegu ja alumiiniumpulbriga... naeltest, elektrilisest detonaatorist, toiteplokist, mobiiltelefonist ja juhtmetest».

Vene meedia teatel õnnestus miilitsatöötajatel see põrgumasin edukalt kahjutuks teha.

Terrorirünnakud on viimasel ajal muutunud Venemaal tõsiseks ohuks. Moskva metroos plahvatas alles eelmisel kuul kaks võimsat pommi, mis tapsid 40 inimest - võimude teatel võttis nende suitsiidirünnakute eest vastutuse Põhja-Kaukaasia islamiäärmuslaste rühmitus.

Lõuna föderaalringkonna keskus Rostov Doni ääres asub pealinnast 1200 kilomeetri kaugusel. Mais toimub seal järjekordne ELi-Vene tippkohtumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles