Stephen Hawking: jätke tulnukad rahule, nad on ohtlikud!

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stephen Hawking
Stephen Hawking Foto: SCANPIX

Maailma üks tuntumaid füüsikuid, inglane Stephen Hawking soovitas kosmosest elu otsimise lõpetada.

Hawking on veendunud, et kuskil maailmaruumis on mõistusega olendeid, kuid kosmoseuurijatel tuleks nad rahule jätta, kirjutab The Times.

Füüsik käsitleb nimetatud teemat oma uues dokumentaalfilmide sarjas.

Hawkingi arvates ei suuda inimesed universumi umbes 100 miljardist galaktikast elu kindlaks teha, kuid nendele teiste galaktikate elanikele võime meie silma jääda.

Füüsik on kindel, et need meist erinevad elusolendid võivad inimkonnale ohtlikud olla.

«Meil ei tarvitse enda koduplaneedist kaugemale vaadata. Siinne evolutsioon näitas, mis suunas liigid areneda võivad. Mõistusega liikide areng võib olla selles suunas, mis on meile ohtlik. Kujutage ette teisest galaktikast pärit liike, kes elavad suurtel kosmosealustel, kuna nad on oma koduplaneedi loodusvarad ammendanud. Sellistest arenenud kosmosolenditest võivad saada anastajad, kes vallutavad iga neile ette jääva ja eluks sobiva planeedi,» selgitas Hawking oma seisukohti.

Cambridge`i ülikooli matemaatikaprofessor Hawking on suure osa oma elust veetnud ratastoolis. Põhjus selles, et 20. eluaastatel diagnoositi tal amüotroofiline lateraalskleroos, mis on lihaste kõhetumist põhjustav närvihaigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles