ÜRO: Venemaal sureb õhu saastatuse tõttu aastas 40 000 inimest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO: Venemaal sureb õhu saastatuse tõttu aastas 40 000 inimest
ÜRO: Venemaal sureb õhu saastatuse tõttu aastas 40 000 inimest Foto: SCANPIX

ÜRO hiljuti avaldatud raporti kohaselt sureb Venemaal aastas õhu saastatuse tagajärjel umbes 40 000 inimest.

ÜRO Arenguprogrammi (UNDP) arvates tekitavad Venemaal kõige enam terviseriske naftatöötlemistehased ja elektrijaamad, mis asuvad inimasustuste lähedal, kirjutab Helsingin Sanomat.

«Nafta- ja energiatootmisettevõtted saastavad loodus- ja elukeskkonda. Kui Venemaal samal viisil jätkatakse, siis on oodata laiaulatuslikku looduse hävingut,» selgitas UNDP esindaja Frode Mauring.

Mauring jätkas, et kui Venemaa võtab loodussõbralikuma suuna, siis aitab ta kaasa terve maailma puhta looduse säilitamisele.

UNDP arvutuste kohaselt vajab Venemaa oma nafta- ja energiatootmise keskkonnasõbralikuks ümberkorraldamiseks 254 miljardit eurot.

Raportis tõdetakse, et Venemaa 34 miljoni elaniku roiskvesi jääb puhastamata ja satub veekogudesse, kümme miljonit elanikku on ilma elektrita ning 11 miljonil ei ole puhast kraanivett.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles