Poola raadio: Kaczynski kandideerib ilmselt presidendiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaroslaw Kaczynski 10. aprillil Smolenski lennujaamas.
Jaroslaw Kaczynski 10. aprillil Smolenski lennujaamas. Foto: SCANPIX

Poola erakondadel on aega täna kella 17.15ni Eesti aja järgi, et registreerida kandidaate 20. juunil toimuvateks presidendivalimisteks. Suure tõenäosusega esitab partei Seadus ja Õiglus (PiS) oma kandidaadiks sel kuul hukkunud presidendi kaksikvenna Jaroslaw Kaczynski, vahendas

Poola Raadio

.


Riiklik valimiskomisjon on praeguseks registreerinud neli kandidaati, kes kogusid vajalikud 1000 toetusallkirja: Andrzej Lepper, Marek Jurek, Waldemar Pawlak ja Kornel Morawiecki. Neile peaksid tänase päeva jooksul lisanduma valimiste suursoosik, presidendi kohusetäitja Bronislaw Komorowski, Janusz Korwin-Mikke, Boguslaw Ziętka ja Bogdan Szpryngiel.

10. aprillil Smolenskis lennuõnnetuses hukkunud president Lech Kaczynski erakond PiS arutas oma partei kandidaati möödunud nädalavahetusel ning suure tõenäosusega saab selleks tema kaksikvend Jaroslaw. PiS on öelnud, et erakond kuulutab oma kandidaadi välja pärast seda, kui täna keskpäeval maetakse Varssavis Smolenski lennutragöödia viimane ohver, parlamendisaadik Aleksandra Natalli-Świat.

Parteid peavad seejärel koguma 6. maiks 100 000 allkirja oma kandidaatide toetuseks.

Kui 20. juunil presidendivalimiste esimeses voorus ükski kandidaat üle 50 protsendi häältest ei kogu, toimub kahe enim hääli saanud kandidaadi vahel 4. juulil teine voor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles