Telesaade: Bakijevi poeg naasis Lätisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksim Bakijev
Maksim Bakijev Foto: SCANPIX

Kukutatud Kõrgõzstani presidendi Kurmanbek Bakijevi poeg Maksim naasis möödunud kolmapäeval oma eralennukil Riiga, olles Lätist nädal varem lahkunud, teatas eile Läti TV3 saade «Neka personiga» («Ei midagi isiklikku»).


On võimalik, et Minskist startinud lennukis viibis ka võimult kõrvaldatud ja Valgevenes viibiva (eks)presidendi abikaasa Tatjana, vahendas LETA.

LETA teatel viibib Lätis praegu ka Kõrgõzstani suurima panga Asia Universal Bank direktor Mihhail Nadel. Tema finantsasutuses hoiti väidetavalt kõiki Kõrgõzstani eelarveressursse ning ajutise valitsuse sõnul on Bakijev, tema perekond ja paljud teised kasutanud panka rahapesuks.

Maksim Bakijev, keda Biškeki vahevalitsus süüdistab vara riisumises ja võimu kuritarvitamises, on Läti ärimagnaadi Valeri Belokoni partner finantskonsultatsioone pakkuvas ettevõttes Maval Aktivi, milles kummalgi on 50-protsendine osalus. Ühtlasi kuulub nooremale Bakijevile firma Who Is Who.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles