Eesti sõdurid suunduvad piraadijahile

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seišeillide korrakaitsjad vahistatud Somaalia piraadiga.
Seišeillide korrakaitsjad vahistatud Somaalia piraadiga. Foto: AFP/SCANPIX

Kõigi eelduste kohaselt veel selle aasta lõpus suundub Eesti enda jaoks täiesti uut tüüpi sõjalisele missioonile, liitudes nende riikide nimekirjaga, kes osalevad Somaalia ranniku ümbruses peetavas piraadijahis.

Täna teatas kaitseministeerium, et Eesti jõudis kokkuleppele Saksamaaga, kelle ELi missioonil EUNAVFOR Somalia – Operation Atalanta osalevale fregatile saadetakse siit kuni 12-liikmeline laevakaitsemeeskond.  Seda meeskonda hakatakse siis sõjalaevalt paigutama ÜRO toiduprogrammi laevadele ja teistele tsiviilalustele, mis läbivad mereteid piraadiohtlikes Somaalia ümbruse piirkondades.

Parajasti Euroopa Liidu kaitseministrite kohtumisel osalev Jaak Aaviksoo ütles Postimehele, et tal on hea meel, et lisaks ameeriklastele, brittidele ja taanlastele hakkab Eesti nüüd praktilist koostööd tegema ka sakslastega. «See on lihtsalt kindlustamaks meie sidemeid Saksamaaga,» märkis ta.

See, kui pikka mandaati kaitseministeerium riigikogult piraadimissioonile taotlema hakkab, sõltub Aaviksoo sõnul ELi enda mandaadi pikkusest, mis pole aga veel otsustatud. «Vaevalt, et see piraatluseprobleem aastaga seal laheneb, nii et aastaga võib arvestada,» arvas ta.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles