Läti enesetappude arv väheneb visalt

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poomissõlm
Poomissõlm Foto: Internet

Lätis registreeriti mullu 510 enesetappu, mis võrreldes kahe aasta tagusega on kõigest 17 juhtumit vähem.


Lõunanaabrite uudistevõrgu LETA teatel teeb oma eluga lõpparve rohkem mehi kui naisi. Möödunud aasta statistika kohaselt sooritas enesetapu 413 meest ja 97 naist, kahe aasta eest olid vastavad näitajad 427 ja 100.

Kõige rohkem enesetappe pandi toime kevadel: aprillis registreeriti 57 ja mais 63 suitsiidijuhtumit. Kõige vähem viidi enesetappe toime novembris, kui registreeriti 28 juhtumit.

Statistika on siiski mõnevõrra üllatuslik, sest Läti eksperdid ennustasid veel mullu enesetappude arvu kiiret kasvu, viidates majanduskriisi süvenemisele ja halvenenud sotsiaal-majanduslikele tingimustele. Mõned eksperdid on aga rõhutanud, et statistika ei kajasta välismaale tööle läinud lätlaste sooritatud enesetappe, mille kohta vastav statistika puudub.

Kui enesetappude arv on alates 1993. aastast riigis pidevalt vähenenud, siis 2008. aasta, mil riiki tabas finants-, kinnisvara- ja majanduskriis oli erand, sest enesetappude arv tõusis 2007. aasta 454 suitsiidilt 527ni.

1993. aasta oli negatiivses statistikas rekodaasta, sest endalt võttis elu 1100 inimest (867 meest ja 233 naist).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles