Uue baasileppe kiitis heaks ka riigiduuma

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi paljude ukrainlaste jaoks tähendab kolmapäeval Venemaa ja Ukraina riigipea vahel sõlmitud baasileping Ukraina okupeerimist, näeb Moskvaga suhteid parandav riigipea Viktor Janukovõtš selles võimalust  parandada riigi majanduslikku olukorda.
Kuigi paljude ukrainlaste jaoks tähendab kolmapäeval Venemaa ja Ukraina riigipea vahel sõlmitud baasileping Ukraina okupeerimist, näeb Moskvaga suhteid parandav riigipea Viktor Janukovõtš selles võimalust parandada riigi majanduslikku olukorda. Foto: Reuters/ScanPix

Venemaa parlamendi alamkoja saadikud kiitsid ühehäälselt heaks Venemaa ja Ukraina riigipeade vahel sõlmitud baaside leppe.


Lepinguga lubas Ukraina Venemaal kasutada Sevastopoli ja selle ümbruskonna sadamaid sõjalaevastiku baasina vähemalt 2042. aastani ning lepingut on võimalik pikendada veel viie aasta võrra.

Selle poolt hääletasid 450-liikmelise riigiduuma kõik hääletusel osalenud 410 saadikut, vahendas uudisteagentuur AFP. 

28. mail 1997. aastal sõlmitud kahepoolse lepingu järgi võis Vene Musta mere laevastik baseeruda Sevastopolis kuni 2017. aastani. Kuigi võõrvägede viibimine Ukraina pinnal on põhiseadusega vastuolus, on Venemaaga sõlmitud leping erand. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles