HIV-positiivne keenialanna nakatas Soomes ühte meest

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Judith Omondi-Mäkelä alias Rachel
Judith Omondi-Mäkelä alias Rachel Foto: Soome politsei

Soome Pirkanmaa politsei andmetel oli HI-viirust teadlikult levitanud Judith Omondi-Mäkelä ehk Rachel intiimvahekorras vähemalt 18 mehega, neist nakkuse sai üks.


Politsei kahtluste järgi on HIV-positiivne naine süüdi ühes jõhkras vägivallatsemises ja 17-s jõhkra vägivallatsemise katses, vahendas

Ilta-Sanomat

. Uurimismaterjalid on koos ja need anti täna prokuröri kätte.

Tamperes, Lahtis ja Jyväskyläs striptiisitar Rachelina aastatel 2005-2010 töötanud naine oli abielus soomlasega. Lisaks oli tal hulgaliselt ka muid intiimsuhteid.

Aastal 1982 sündinud Omondi-Mäkelä kolis Keeniast Soome viis aastat tagasi. Samal ajal tuvastati tal HI-viirus.

Naine istub endiselt trellide taga. Tal palus üks kord kohtult enda vabastamist, kuid Tampere ringkonnakohus polnud sellega nõus.

Politsei avalikustas veebruari lõpus erakorraliselt kahtlustatava foto ja nime, sest Omondi-Mäkeläga seksuaalvahekorras olnud mehed on tõsises ohus, kuna neil võib olla HI-viirus ja nad ise pole sellest teadlikud. Nakatunud võivad kanda viirust edasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles