Chávez liitus Twitteriga

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hugo Chávez.
Hugo Chávez. Foto: SCANPIX

Venezuela autoritaarne riigipea Hugo Chávez liitus teisipäeval mikroblogivõrgustikuga Twitter, et anda vastulöök peamiselt interneti teel infot levitavale opositsioonile.


«Terekest, kuidas läheb? Ma alustasin täpselt südaööl, nagu ma lubasin. Ma olen Brasiilias. Ma olen väga õnnelik, et saan Venezuela heaks töötada. Me oleme võidukad!!» säutsus kasutaja chavezcandanga (candanga ehk ulakas või metsik) oma esimeses postituses.

Suhtlusvõrgustikus jälgib Venezuela vasakpoolset liidrit üle 30 000 inimese, kellest enamik on pärit Venezuelast. Siiski ei kuulu Cháveze kasutaja riigi kümne kõige populaarsema säutsuja sekka. Seejuures kuuluvad kümnest kõige jälgitavamast mikroblogivõrgustikust seitse opositsiooni toetajatele, vahendas telecomtv.com.

Samas on mitmed kriitikud avaldanud arvamust, et riigipea ei suuda end väljendada 140 tähemärgiga - just nii suur on Twitteris ühe sissekande maksimaalne pikkus.

1992. aastal ebaõnnestunud riigipöörde organiseerimises osalenud ja vangis istunud Chávez, kes tõusis Venezuela presidendiks 1998. aastal toimunud valimiste järel, on astunud mitmeid samme, et interneti kasutamist piirata.

«Internet ei saa olla avatud, kus saab kõike öelda ja teha. Iga riik peab kehtestama oma reeglid ja normid,» on Chávez öeldnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles