Vabariiklasest senaator: senati liidrid jõudsid eelarves kokkuleppele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Senaator Kelly Ayotte.
Senaator Kelly Ayotte. Foto: SCANPIX

USA senati liidrid on jõudnud 16 päeva kestnud valitsuse osalise tööseisaku lõpetamises ja riigi võlalae tõstmises kokkuleppele, ütles täna vabariiklasest senaator Kelly Ayotte.


Ayotte tegi avalduse enne senati vabariiklaste kohtumise algust nende juhi Mitch McConnelli kabinetis.

Senaator lisas, et senati liidrid teevad peatselt kokkuleppe kohta ametliku avalduse.

Kongressi esindajatekoda kavatses teisipäeval läbi suruda eelarve-eelnõu, mis nägi ette valitsuse rahastamist 15. jaanuarini ja võlalae tõstmist 7. veebruarini, kuid selles oli muu hulgas säte, mis lükkab kahe aasta võrra edasi meditsiiniseadmete maksustamise, mille eesmärk on aidata rahastada tervishoiureformi.

See eelnõu ei leidnud esindajatekojas toetust. Valge Maja lükkas esindajatekoja vabariiklaste uue kava teisipäeval tagasi, nimetades seda väljapressimiseks.

1. oktoobril alanud tööseisaku põhjustas vabariiklaste enamusega esindajatekoja ja demokraatide kontrollitava senati suutmatus uueks rahandusaastaks riigieelarves üksmeelele jõuda.

Kui lõhenenud kongress valitsuse 16,7 triljoni dollari suurust võlalimiiti 17. oktoobriks ei kergita, saab riigikassas raha otsa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles