400 aafriklast jooksid Hispaania piirile tormi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto Hispaania territooriumit Melillat Marokost eraldavast aiast, mille Aafrikast pagevad migrandid möödunud kuul lõhkusid.
Foto Hispaania territooriumit Melillat Marokost eraldavast aiast, mille Aafrikast pagevad migrandid möödunud kuul lõhkusid. Foto: SCANPIX

Maroko politsei peatas 400 Aafrika migranti, kes püüdsid tormata üle piiri Hispaaniasse, teatasid täna Hispaania ametnikud.


Tegu oli järjekordse meeleheitliku Euroopasse põgenemise katsega, millelaadsete tulemusel on hukkunud sajad väljarändajad ning vigastada saanud ka politseinikud.

Hulk Sahaara-taguseid migrante kiirustas päikesetõusul Põhja-Maroko piirile, püüdes jõuda Ceutasse, mis kuulub Hispaaniale, ent Maroko korrakaitsejõud peatasid nad, rääkis pressile Ceutas töötav Hispaania ametnik.

«Nad püüdsid üle piiri tormata, ent kellelgi neist ei õnnestunud Hispaania territooriumile jõuda,» sõnas ta ning kinnitas, et olukord piiril normaliseerus kiirelt. Ta ei osanud täpsustada, kas keegi ka viga sai, ent teatas, et tegu on ühe viimaste aastate suurima grupiga, kes korraga piiri ületada proovinud.

17. septembril üritas 350 migranti lähedalasuvast Maroko rannast ujudes Ceutani jõuda ning umbes 91 neist see ka õnnestus.

Samal päeval üritasid 300 migranti ületada piiri Melillas, mis on teine Maroko põhjarannikul asuv Hispaania territoorium. Nad rebisid maha osa piiri märkivast aiast ning ligi 100 inimest pääses üle, kümned said sealjuures kehavigastusi.

Hispaania ja Maroko tugevdasid nende intsidentide järel piiril turvakontrolli.

Igal aastal püüavad vaesuse ja ebastabiilsuse eest Euroopasse põgeneda tuhanded
inimesed erinevatest Aafrika riikidest. Maad mööda püütakse jõuda Ceutasse ja Melillasse ning meritsi Hispaaniasse või Itaaliasse. Paadipõgenike alused on sageli äärmiselt ohtlikud.

3. oktoobril uppus Itaalia Lampedusa saare lähedal toimunud laevaõnnetuses meedia andmetel vähemalt 359 Euroopasse pagejat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles