Ukraina president teatas valmisolekust lubada Tõmošenko välismaale ravile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Viktor Janukovitš.
Ukraina president Viktor Janukovitš. Foto: SCANPIX

Ukraina president Viktor Janukovitš teatas täna, et on valmis allkirjastama seaduseelnõu, mis lubaks saata vangistatud ekspeaministri Julia Tõmošenko välismaale ravile.

«Parlamendis esindatud poliitilised jõud on ette valmistanud seaduseelnu, mis võimaldaks selle probleemi lahendamist,» vahendas Janukovitši sõnu uudisteagentuur Interfax. «Kui ülemraada võtab eelnõu vastu, allkirjastan ma selle,» kinnitas president.

Eile külastasid vangistatud Tõmošenkot Ukrainas resideeruvad Euroopa Liidu esindaja Jan Tombinski ja USA suursaadik Geoffrey Pyatt, kes arutasid naisega nii Ukraina assotsiatsioonileppe sõlmimist ELiga kui tema tervislikku seisundit.


Kohus määras Tõmošenkole 2011. aasta oktoobris seitsmeaastase vanglakaristuse ametivolituste ületamise eest seoses 2009. Aastal Venemaaga sõlmitud gaasilepinguga.

Tõmošenko vangistamine viis kriisi Ukraina ja ELi suhted, sest Brüssel süüdistab Kiievit president Janukovitši vastaste tagakiusamises ja valikulises kohtumõistmises.

President Janukovitš on öelnud, et Brüsseli seisukohalt on Ukraina-ELi assotsiatsioonileppe sõlmimise teel veel kolm takistust, millest üks on Tõmošenko juhtum. Ülejäänud kaks on valimisseadus ja prokuratuuri tööd puudutav seadus, mis vajavad ELi hinnangul muutmist.

Oktoobri algul tegid Euroopa Parlamendi esindajad Alexander Kwasniewski ja Pat Cox Janukovitšile ametliku ettepaneku Tõmošenko ravi jätkamiseks Euroopas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles