Vene relvad hakkavad Iraaki jõudma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene ajakirjanduse andmetel ostab Iraak Venemaalt ka 30 Mi-28 ründehelikopterit.
Vene ajakirjanduse andmetel ostab Iraak Venemaalt ka 30 Mi-28 ründehelikopterit. Foto: SCANPIX

Iraak hakkab möödunud aastal Venemaaga sõlmitud, kuid seejärel korruptsioonisüüdistuste tõttu peatatud ajaloolise 4,3 miljardi dollari suuruse tehinguga lubatud relvi kätte saama, ütles täna kõrge ametnik.


Relvatehing allkirjastati 2012. aasta oktoobris ja sellega pidi Venemaast saama Iraagi suuruselt teine relvatarnija USA järel. Moskva rõõmustas naasmise üle Lähis-Ida turule, kust ta pärast domineerimist nõukogude ajal oli liitlaste kaotamise tõttu sunnitud taanduma.

Selle aasta algul teatas aga Bagdad täpsustamata jäänud korruptsioonisüüdistustele viidates, et tehing tühistatakse.

Neljapäeval ütles Iraagi peaministri Nuri al-Maliki meedianõunik, et Bagdadi otsustas siiski pärast asja uurimist lepingu Moskvaga jõusse jätta. «Meil tõesti oli selle tehingu suhtes kahtlusi,» seletas meedianõunik Ali al-Musawi ingliskeelsele Vene telekanalile RT. «Aga lõpuks kirjutati lepingule alla. Nüüd oleme alustanud selle tehingu ühe etapi elluviimist.»

Vene ajakirjandus ütles tehingu sõlmimise ajal, et see hõlmab 30 Mi-28 ründehelikopterit ning 42 Pantsir-S1 maa-õhk tüüpi raketisüsteemi. Kahe riigi ametiisikud olevat meedia andmetel arutanud ka Iraagi kava soetada suures mahus MiG-29 hävitajaid ning raskerelvastusega helikoptereid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles