Luteri vaimulik, haiglavalvur ja eksvang pilastasid Lätis lapsi

Oliver Tiks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia püha Peetri kiriku torn.
Riia püha Peetri kiriku torn. Foto: SCANPIX

Läti politsei on alaealiste seksuaalses ärakasutamises kahtlustatavana arreteerinud kolm meest: vaimuliku, lastehaigla valvuri ja endise vangi, kes olid pikema aja vältel ühiselt valgustkartvaid tegusid toime pannud.


Kolmiku ohvrid olid alaealised poisid, nende seas ka vaimse peetusega noormehed. Politsei pressiesindaja sõnul tegutsesid mehed grupina ning kasutasid ära oma ohvrite haavatavat seisundit, edastas LETA uudisteagentuur.

Paljudel juhtudel sunniti alaealisi tarbima alkoholi ja ähvardati neid füüsilise vägivallaga.

Politsei alustas uurimist juba mullu sügisel, kui ühe lastekodu töötaja kahtlustas, et üks sealsetest poistest kannatab seksuaalse ahistamise all.

Novembri teisel poolel vahistatigi Riia lastehaigla valvur, kes on sündinud 1953. aastal.

Kahtlusalune paljastas ülekuulamise käigus, et ta oli juba aastaid lapsi seksuaalselt ära kasutanud, samuti seda, et ta ei tegutsenud üksi.

22. aprillil toimuski teine vahistamine, kui Latgale regioonis pandi käed raudu 1962. aastal sündinud vaimulikul, kellel varasemast kriminaalregister puudub.

LETA allikate kinnitusel oli selleks evangeelse luteri kiriku Daugavpilsi diötseesi vikaar Agris Pavils Levalds ning seda kinnitas ka kiriku avalike suhete juht.

Kolmas kahtlusalune vahistati Riias eile - selleks osutus kindla kodukohata töötu eksvang, kes on sündinud 1974. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles