Lotman: ENPA koostöö Valgevene parlamendiga tuleks külmutada

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Nõukogu Parlamentaarne Assamblee (ENPA).
Euroopa Nõukogu Parlamentaarne Assamblee (ENPA). Foto: ENPA

Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENPA) Eesti delegatsiooni liige ning ENPA Ühendatud Euroopa Vasakparteide fraktsiooni liige Aleksei Lotmani arvates tuleks ENPA ja Valgevene parlamendi koostöö Valgevene tagasimineku tõttu praegu külmutada.

Lotman esines täna fraktsiooni nimel sõnavõtuga assamblee kiireloomulisel arutelul olukorrast Valgevenes, vahendas riigikogu pressiesindaja.

Lotman tuletas oma sõnavõtus meelde Valgevene suhtes eelmisel aastal tehtud järeleandmisi, kus ENPA tegi ettepaneku avada uuesti Euroopa Nõukogu ja Valgevene vaheline dialoog ning taasuuendada nende erikülalise staatust.

«Selle asemel, et astuda järgmised sammud demokratiseerimise suunas, astus Valgevene selgelt sammu tagasi,» ütles Lotman.

Kõige ilmekam näide oli Lotmani sõnul surmaotsuste elluviimine. «Valgevene võimudele peab saatma selge sõnumi: kui soovitakse Euroopa Nõukogus tegutseda, tuleb austada selle organisatsiooni põhiväärtusi.»

Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee tänaõhtust ja hommehommikust istungit juhatab ENPA asepresident Andres Herkel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles