Kreeka politseinikud püüavad identifitseerida leitud blondi last

Mari Kamps
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nelja-aastane Maria, kes leiti mustlaslaagrist Kreekas.
Nelja-aastane Maria, kes leiti mustlaslaagrist Kreekas. Foto: SCANPIX

Kreeka politseinikud püüavad identifitseerida mustlaslaagrist leitud blondi väikest tüdrukut, levitades rahvusvahelises meedias tema fotot.

Abi on palutud ka Interpolilt ja rahvusvahelistelt organisatsioonidelt, kes tegelevad kaduma läinud või kuritarvitatud lastega, vahendas The Independent.

Lisaks püüab antropoloog teha kindlaks 4-aastase lapse päritolu tema luustikku analüüsides.

Piirkonna politseiülema Panayiotis Tziovarase sõnul võib laps olla pärit kas Ida- või Põhja-Euroopast.

Kohalike ametnike oletusel on mustlaslaagrist leitud ja Mariaks kutsutud tüdrukuke lastekaubanduse ohver, kes rööviti ilmselt juba beebina.

Uudisteportaali Greek Reporter andmetel oletavad ametnikud, et mustlastest abielupaar röövis lapse aastal 2009. Väidetavalt omasid nad ka ametlikku sünni- ja ristimistunnistust.

Laps anti organisatsiooni Smile of The Child hoole alla. Tüdrukuke oli hirmunud, kuid üldiselt hea tervise juures. Organisatsiooni juhi Costas Giannopoulose oletusel sunniti last kerjama, kuna ta on «blond ja armas».

Smile of The Childi pressiesindaja Panayiotis Pardalise sõnul üritavad tema kolleegid lapsega suhelda, kuid see on keeruline. «Näib, et ta mõistab kreeka keelt, kuid ise seda ei kõnele. Ta oli elanud halbades tingimustes ja oli väga räpane, kuid nüüd on ta turvalises kohas.»

Lastekaubandusega seotud kahtlusi toetavad mitmed imelikud seigad. Ajalehe Kathimerini andmetel on 40-aastasel naisel, kes väitis end olevad Maria ema, kaks erinevat isikutunnistust ja aadressi.

Naisel ja tema 39-aastasel abikaasal on kokku 14 last. Esialgsete andmete järgi on vaid kolm nende bioloogilised järglased.

Politseinikud korraldasid Kesk-Kreekas Farsala lähistel asuvasse mustlaslaagrisse reidi kolmapäeval. Nad lootsid leida relvi või narkootikume. Operatsiooni ajal märkas aga politseinikega kaasas olnud prokurör siniste silmadega blondi tüdrukut, kel polnud oma väidetavate vanematega väliselt mitte midagi ühist.

DNA analüüs kinnitas, et mees ja naine pole lapse bioloogilised vanemad.

Leitud laps on 100 sentimeetrit pikk, kaalub 17 kilogrammi. Tema juuksed on blondid ja nahk hele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles