Moskvas võeti eesriie Bolšoi teatri fassaadilt

Oliver Tiks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa pealinnas näitas täna taas oma fassaadi pikalt tellingute taga varjul olnud kuulus Bolšoi teatrihoone, mille restaureerimine loodetakse päris lõpule viia järgmise aasta oktoobriks.


2005. aastal uksed sulgenud muusika- ja balletiteater pidi algselt valmis saama juba paari aasta eest, vahendas AFP uudisteagentuur.

Kuid tänane fassaadi avamine tehti kiirustades, et jõuda sellega valmis enne järgmise nädalalõpu võidupäeva pidustusi, millega venemaalased tähistavad Saksamaa alistamist nn Suures Isamaasõjas.

Samas on teatri fassaad ilma jäänud oma vanast sirbi ja vasara embleemist, mis asendati renoveerimise ajal Venemaa moodsa riigisümboli - kahepäise kotkaga.

See on üks paljudest muutustest, mis võeti ette, et taastada 19. sajandi esimesel veerandil ehitatud hoone ilme võimalikult lähedaselt sellele, mida arhitekt Albert Cavos oli ette näinud oma eskiisides, kui teatrit pärast 1853. aasta suurt tulekahju uuesti üles ehitati.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles